Av DAG HÅKON HELLEVIK

Sommerens femte signering, Yeni Atito Ngbakoto, er en spiller QPR har jaktet på i flere måneder. Det tar vi som et godt tegn, for det indikerer at den franske 24-åringen ikke et femtevalg vi har fått i mangel av noe bedre.

Yeni kommer til QPR fra Metz, hvor han har tilbrakt hele sin profesjonelle karriere. QPR, representert ved Les Ferdinand antar vi, ble tvunget til å høyne budet på spilleren flere ganger i løpet av sommeren. I siste omgang fikk vi ham i konkurranse med Wolves, en slags revansj etter at ulvene nylig snøt oss for islandske Dadason.

Yeni Ngbakoto kom til Metz som 16-åring, og ligadebuterte 18 år gammel i 2010. Han ble med et svakt Metz ned til liganivå 3 i 2012, men deretter fikk han oppleve to opprykk til nivå to og til slutt, i 2016, tilbake til Ligue 1. De siste fire årene har han vært fast på laget, og da Metz rykket opp sist sesong spilte han 38 kamper og scoret 12 mål. På veien har han en lang rekke landskamper for de franske U17- og U18-landslagene.

I Metz har han rundet 200 ligakamper og 50 mål. Han er en relativt småvokst vingløper (173 cm) som også har spilt spiss, og som kompenserer for manglende størrelse med fart, utholdenhet og teknikk. I QPR er han åpenbart tiltenkt en rolle på kanten.

Overgangssummen oppgis som vanlig ikke, men de uoffisielle ryktene angir 1,15 millioner pund. I W12 har han signert en kontrakt på tre år.

Twitter: @Yeni_Ngbakoto23