Av STEINAR SÆTHER
 
Vi trenger ikke flere tap nå. Vi trenger ikke ruskete forsvarsspill og avslutninger der framme som ikke passerer målstreken. 
 
Det som bør være minst vanskelig å ordne opp i er forsvarsspillet. Jeg mener vi har ålreite spillere foran Begovic, utfordringen er å få dem til å kommunisere godt nok sammen slik at alle er trygge på hverandre. Om vi skal snakke om et svakt ledd er vi enige om at Kakay sin plass på laget er benken nå. Treningene og målinger utført på Cannon avgjør når han kan spille fra start. Kanskje i dag? Når Cook er tilbake blir Cannon flyttet ut på kant. 22 mål i eget nett er nesten to mål per kamp, det er som vi alle forstår altfor mye.
 
Jeg er mer bekymret for antall skårede mål. Kun 9 mål sier det vi også veit, at vi ikke har noen naturlige målskårere. Dykes er god for rundt 10 mål i sesongen om han holder seg skadefri - det gjør han (selvsagt) ikke... Armstrong har sine kvaliteter, noen målskårer er han ikke. Disse to er våre beste spisser. Når slår Kolli til? Fins det en unggutt bakom disse som plutselig slår til? Har jeg glemt Kelman? Nei! Har bare ikke trua! Altså må andre spillere og lagdeler bidra på målkontoen. Som Kenneth Paal med tre mål.
 
West Bromwich Albion er nummer 9 med 4-5-3 og 18-14. Etter en (sedvanlig) svak start har de nå 2-2-1 seinest. Lørdag skuffet de med 0-0 hjemme mot normalt bortesvake Plymouth. For ikke å snakke om tapet borte for naboen Birmingham 1-3 i foregående kamp. Imidlertid er det kun to poeng opp til sjetteplass.
 
Carlos Corberan er fortsatt manager. Han har klokketro på Palmer som burvokter. Forsvaret er en god lagdel idèt spillere med lang fartstid på dette nivået (og høyere opp) bekler disse posisjonene. Navn som Bartley, Townsend, Pieters og eks`n vår, Furlong, er ypperlige eksempler på det. Kiprè og Ajayi kan også få en plass fra start. 
 
Midtbanen ser nå ut som den beste lagdelen. Og endelig så det ut til at Jonathan Swift fikk til å levere varene. Toppskårer med seks mål, noe som betyr mål i annenhver kamp, og godt spill utover det også. Wallace som kom samtidig (han fra Millwall) presterer også bedre enn i sine to foregående sesonger. Mowatt, Chalobah og vår andre eks, Phillips, er andre gode eksempler på hvilken klasse denne lagdelen holder. Kanskje får Yokuslu eller Diangana spilletid også.
 
Den svakeste lagdelen er spissene. Det eneste navnet av ålreit kvalitet er Thomas-Asante. Han har spilt i ti kampene og skåret to ganger. Sarmiento er ofte makkeren, men står med det ene målet. 
 
Om tapet i seg selv ikke var ille nok; Skadesituasjonen blei forverret i tapet for Bir`ham da nettopp gode Swift måtte ut, og han kommer ikke tilbake før desember. Sarmiento ble skadet lørdag. Ennå fire spillere er ute, de har forøvrig vært ute det meste av sesongen.
 
Ainsworth har helt sikkert Fox ute, som helt nylig gjennomgikk et inngrep. Det åpnes derimot opp for at både Dykes og Cook kommer tilbake i dag. Vi får se, og vi kan ikke glemme at på lørdag kommer Leicester til oss, og at det ikke er på høflighetsvisitt. 
 
Jeg anser ikke denne kampen for tapt før vi har tapt. På et tidspunkt, jo før jo heller(!), tar vi poeng. Albion er ikke uslåelige, og med Swift ute har de et betydelig fravær. Unngår vi amatørmessige feil bakover har vi mulighet til minst ett poeng. Sier 1-1 også denne gang!