Av STEINAR SÆTHER

1-3 for Luton borte i en svak forestilling for ei uke siden, og manager Beale trolig på vei til Wolves. Ikke veldig lystelig!
Seier 3-0 i en flott kamp hjemme mot Cardiff onsdag, og ligaledelse! - og manager Beale sier nei til ulvene. For ei heisauke dette har vært!

Da føler jeg samtidig for å legge til at i Birmingham by, blant dem som har kjennskap til Aston Villa, så er meningene sterke om at Steven Gerrard sin nedtur begynte da Michael Beale fikk lov til å bli manager for oss. Det kan faktisk være noe i det...

Cardiff kom på hælene fra avspark. Direkte rødt kort, straffemål av Dykes, ny Dykes etter supert spill og innlegg fra Chair, nikk fra Paal fra skrå vinkel. Ingenting av dette kunne Rødstrupene forhindre. Vi var kort sagt for gode.

Wigan rykka opp fra League One foran denne sesongen. Sesongstarten i høst har ikke vært like god. Før første fløytestøt i dag er laget nede på en 17. plass. Om en ser på tallene 5-4-6 og 16-22, så forteller det hvor jevnt det er i Championship. Sagt også på en annen måte, Wigan er marginalt dårligere enn lagene over seg på tabellen (Blackburn på plassen under oss har eksempelvis hele 7 tap). 

Men formen er ikke god. 4 tap på de 5 siste kampene har gjort tallene over mediokre. Onsdag ledet Wigan 1-0 hjemme over M`boro, for så å ramle helt sammen og tape 1-4. Men: Det er nettopp hjemme laget sliter, borte er de gode (foruten nåværende form), og har 4-1-2!

Leam Richardson heter manageren, og jeg må innrømme at jeg ikke har hørt det navnet før. Derfor: Han ledet Accrington Stanley fra januar 2012 til april 13. Da som veldig ung. I Wigan fikk han jobben i august 20 og beholdt den til november - for så å få den tilbake og altså jobbe laget fram til opprykk etter forrige sesong. Rar og kronglete vei!

Han stiller nok med Amos i buret. I forsvaret spiller Whatmough, Till, Darikwa, Kerr og Bennett de fleste kampene. Midtbanemotoren består ofte av McClean, Shinnie, Naylor, Power og nordmannen Thelo Aasgård. Han er 20 år ung og er født i Liverpool. Han har startet i 4 kamper og kommet inn i 7, og har endog skåret et mål - det tilbake i september mot Luton. 
Aller fremst er det Will Keane som er farligst med 5 mål. Han husker sikkert noen av oss fra 2014 hvor han tilbragte 5 suksessløse måneder i QPR. Han har med seg Magennis og Broadhead. Til vanlig. For det blir nok endringer på startoppstillingen. Manager Richardson foretrekker for øvrig 4-2-3-1.

Willock og Dunne forblir ute litt til, ellers ser det ganske bra ut. Betryggende å ha en så bra stall å plukke fra når noen blir skadet. Litt usikker på om Armstrong starter denne kampen, for det blir stadig gjentatt av Beale og kompani, at han skal spilles forsiktig i gang. Roberts er tilbake, og da kan det være at han starter på bekostning av det 19-årige vidunderbarnet. Tre mann ser ut til å være hjemme i Wigan.

La oss ikke lure av at Wigan foreløpig befinner seg langt "der nede", og at tapene har vært flere enn seirene nylig. Latics-gutta vil gi oss kamp, kanskje helt til døra. Jeg tror fortsatt vi drar denne i land, om enn ikke mer enn med ett mål. 2-1 som i 2014?