Av STIAN KARLSEN

Bli hos oss Charlie!

Dette må være vår genuine bønn til både spiller og klubb. Charlie Austin har sin verdi i en haug av pundsedler, men som supporter vil det være galskap å ønske ham bort fra klubben. I alle fall hvis man utelukkende tenker på sportslige årsaker. 

Det finnes mange potensielle kjøpere der ute. Felles for disse klubbene er at de mangler en toppspiss og at de befinner seg, eller kommer til å befinne seg på nedre halvdel av tabellen i Premier League

Bunnlagene
Alle de fem nederste lagene i Premier League har vært nevnt som ny arbeidsgiver for Austin. WBA, S´Land, Southampton, Newcastle og Tottenham. Av disse er Tottenham klubben som er minst linket til hans navn. Resten av lagene er nedrykkskandidater deluxe og trolig ikke hva Austin selv drømmer om som neste steg. 

De andre
I tillegg til disse er Aston Villa, Crystal Palace, Bournemouth og Leicester nevnt. Leicester sin interesse har trolig kjølnet da laget scorer mer enn nok uten Austin på laget, og de har fått sitt bud på Austin avslått tidligere denne sommeren. Bournemouth er et lag "alle" forventer skal rykke ned, noe de sannsynligvis innfrir. De er derfor strøket fra listen.

Realistisk
Da gjenstår egentlig bare Newcastle, Aston Villa og Crystal Palace som realistiske og potensielle kjøpere, dersom ikke en av toppklubbene skulle hive seg inn i kampen om signaturen i løpet av den kommende uken. 

  • Newcastle er aktuell i form av potensial og størrelse på klubben og i tillegg har Steve McLaren som manager. 
  • Aston Villa fordi klubben har disponible midler, og er desperate, etter salget av Benteke til Liverpool
  • Crystal Palace fordi de har spennende ting på gang etter at Pardew (og Cabaye) ankom klubben. For Crystal Palace sin del er det neppe heller negativt at de er fra London. 

"Mann uten leddbånd"
West Ham kan vi nevne i en bisetning, men er neppe veldig aktuelt etter at eier David Sullivan uttalte seg om mulighetene for en overgang tidligere i uken. "Mannen uten leddbånd" (Austin red anm.) måtte ty til motangrep og Austin/Sullivan er neppe bestevenner etter hendelsen. Det skal mye til at disse to signerer papirer hos hverandre i løpet av den kommende uken. 

Newcastle
Det som taler for at Charlie Austin ikke skal gå til Newcastle er kort og greit Mike Ashley. Newcastle sin eier har det med å rote det til for både seg selv og klubben, noe som trolig har gjort at Newcastle sees på som en sovende storklubb. Store utskiftninger, uro/bråk i spillergruppa og nedrykk er bare et par av ingrediensene i denne klubben de senere årene. (skulle nesten tro det var QPR vi snakket om...) 

Absolutt en potensiell ny arbeidsgiver for Austin, men dum som Mike A$hley er så blar han ikke opp de femten millionene som behøves for å sikre seg underskriften. Det er årsaken til at undertegnede ikke tror på salg til nordøst. 

Aston Villa
Litt for traust for Austin?
Klubben har solgt Benteke og forventer at pengene skal investeres i en ny toppspiss. Har hentet Jordan Ayew og Rudy Gestede, men det er fremdeles ikke erstatning god nok skal man tro fansen. Manager Tim Sherwood føler nok det samme etter to mål på de tre første kampene. Nedre halvdel er trolig også for Aston Villa. 

Crystal Palace
Av potensielle kjøpere er Crystal Palace kanskje det mest sannsynlige valget. De har selv uttalt at de ønsker Austin, men forsøker å snakke prisen ned. Trolig trenger de å selge unna litt for å finansiere et eventuelt kjøp. Crystal Palace har skaffet storfisken Cabaye denne sommeren, og har fått en god start på sesongen. Begge deler er noe som kan virke fristende for Charlie, og kontakter innenfor klubben har han i tillegg. Crystal Palace er nemlig en klubb full av navn som har vært i QPR. Jordon Mutch, Alex McCarthy, Damien Delaney og Jason Puncheon har alle vært i QPR og spiller mer eller mindre fast i Crystal Palace. 

pile-of-cash.jpg

Står steilt på £15 millioner
QPR står hardt på kravene når det gjelder overgangssummen som kreves. £15 millioner eller ingen avtale er det klubben har uttalt til det kjedsommelige. Med den åpningen Austin har hatt på sesongen, så står dette kravet fint av seg selv. Ingen grunn til å endre mening nå. Det ville virke meningsløst. QPR er tjent med å opprettholde kravet. Forhandlingsmessig og sportslig. Det er ikke akkurat noen katastrofe dersom Austin skulle bli. Verdien på at han blir i klubben kan vise seg å være langt høyere, både sportslig og økonomisk. 

Innspurten av vinduet
Vi har hatt mange spennenede overgangsvinduer de senere årene. Da har spørsmålet stort sett vært hvem som kommer inn. Dette vinduet er det store spørsmålet hvem i sitter igjen med. Phillips, Fer og Austin er forskjellen på et meget spennende championship-lag og et passe kjedelig championship-lag. 

Vi krysser fingrene og håper at vinduet stenger før noen får ut fingeren og ser den virkelige verdien i disse spillerne. Beholder vi alle tre så tror jeg vi kan se frem til en meget spennende sesong. 

I det minste frem til vinduet åpner igjen i januar...

U R´sss