Av STIAN KARLSEN

Hvordan er det mulig at et lag kan snu resultatene så til de grader på så kort tid? 

QPR gikk inn i kalenderåret 2021 uten seier på sine siste ni kamper. Vi skal se litt på hendelsene som har påvirket denne transformasjonen. 

31 desember 2020
Norwich-QPR 1-1 
På den siste dagen av 2020 så spilte QPR sin niende strake kamp uten seier. Ironisk nok så skjer dette borte mot serielederen og er en god prestasjon. Likevel har pessimistene og skeptikerne til Mark Warburton ordentlig vann på mølla. 

1 januar
Kampen mot Luton blir utsatt på grunn av Covid-19. Overgangsvinduet åpner og det store spørsmålet vi stiller oss er om vi klarer å beholde vår største stjerne , Bright Osayi-Samuel. 

9 januar
FA-cup mot Fulham på besøk. Nok en god prestasjon, men vi ryker ut etter ekstraomganger og 0-2 som resultat. Vi klarer ikke skape nok sjanser, og sliter tungt med å få ballen i mål. Denne kampen inkludert så stod QPR med to nettkjenninger på de siste seks kampene. 

I dagene før FA-cup oppgjøret så begynte ryktene å svirre om at det ble jobbet med å få Charlie Austin fra WBA til QPR. For de fleste supportere en våt drøm, men også skeptikere som var av den oppfatning at Austin er over toppen og hadde lite å tilføre. 

Etter kampslutt blir Austin presentert på lån ut sesongen. 

23 Austin 45.jpg

12 januar
Luton-QPR 0-2. Det ble stilt spørsmål om Austin sin fysiske form. Warburton svarte med å gi ham tillit fra start umiddelbart. Det tok 38 minutter før han viste at han var «hjemme» igjen... 

Samtidig skulle dette vise seg å bli den siste kampen til Bright Osayi-Samuel i QPR-trøya, og når Tom Carroll måtte gå av banen mot Luton med skade så var det malurt i begeret tross tre poeng.  

14 januar
Midtstopper Jordy de Wijs blir presentert som QPR-spiller på lån fra Hull. Han har enda ikke debutert på grunn av skade. 

15 januar
Nok en kamp blir bekreftet utsatt med Covid-19 som grunn. QPR-Wycombe. 

Bright Osayi-Samuel blir bekreftet til Fenerbache fra sommeren av. 

24 BOS.png


19 januar
Luke Amos og Tom Carroll er ute med skade, noe som gjør at Warburton må se etter alternativer sentralt på midtbanen. Da duker navnet Stefan Johansen opp. Nordmannen er ute i kulden i Fulham og ønsker seg sårt spilletid. Ryktet virker mer enn fornuftig for begge parter. 

20 januar
Cardiff-QPR 0-1. Austin-effekten fortsetter. QPR spiller en ny god kamp og ser farligere ut enn på lenge. Chris Willock får æren av å score vinnermålet. 

Det var en helt ny selvtillit i spillergruppa. 

23 januar
QPR-Derby 0-1. Eneste nedturen hittil i 2021. Var Austin-effekten over? 

26 januar
Osayi-Samuel blir bekreftet til Fenerbache allerede i dette vinduet og setter seg på flyet til Tyrkia umiddelbart. 

Samtidig blir Stefan Johansen presentert som QPR-spiller. Nordmann nummer to i QPR, den første var Petter Vaagan Moen, og vi krysset fingrene for at han ville sette større avtrykk en forgjengeren. 

30 januar
Ilias Chair signerer en ny langtidskontrakt i QPR

1 februar
Watford-QPR 1-2. Kampene kommer tett som hagl, og dette var en svært viktig seier. Stefan debuterer og gjør en grei figur. Det står 0-1 når han blir byttet ut etter 67 minutter. QPR snur kampen ved en praktscoring av Austin og litt trolldom av Adomah. 

Vi begynner å tro på at dette blir bra. 

2 februar
Sam Field blir bekreftet på lån. Sentral midtbanespiller fra WBA. 

6 februar
QPR-Blackburn 1-0. Vi fortsetter den gode trenden. Yoann Barbet matchvinner etter ping-pong i feltet. Vi forsvarer oss heroisk og tar hjem tre nye poeng. 

12 februar
Stefan Johansen forteller oss i «live-møte» at han trives svært godt i QPR og at stemningen i troppen er meget god. Han avslører også at Austin sin effekt utenfor banen er svært betydningsfull. 

17 februar 
QPR-Brentford 2-1. Nok en gang snur vi en kamp. Det mot naborival og opprykkskandidat Brentford. Nykommerne blir avgjørende. Først dunker Sam Field inn 1-1 før Charlie Austin avgjør på klassisk instinkt. Stefan Johansen blir av mange kåret til banens beste.  

20 februar
QPR-Bournemouth 2-1. Stefan Johansen scorer sitt første mål for QPR. Bournemouth utligner, men hva gjør vel det når vi har Todd Kane. Vi vinner igjen... 

Championship-tabellen 2021: 

Skjermbilde 2021-02-21 kl. 14.35.12.png
 

Vi ser av tabellen at vi har møtt lag i god form i mange av matchene våre. Måten resultatetene har snudd på er oppsiktsvekkende gode. Vi tar en kamp av gangen, men fortsetter dette så er ikke playoff helt utenkelig for denne gjengen. VI har i alle fall lagt nedrykksspøkelset godt bak oss med denne rekken av resultater. 

Inn i 2021 var vi livredde for å miste vår soleklare ener i Bright Osayi-Samuel. De siste ukene har vi nesten glemt ham allerede. Det er ikke bare nykommerne som skal ha æren for at dette har snudd. Vi så allerede før de kom potensialet og gode prestasjoner fra andre enkeltspillere. Spesielt defensivt. VI hadde ikke prestert dette uten spillere som Dieng, Dickie og Barbet. Dette er resultatet av et kollektivt enormt løft og vi gleder oss til resten av sesongen! 

Helt tilslutt en liten digresjon om hvilke tanker andre hadde om oss (her representert via Blackburn sin norske supporterklubb) før "forvandlingen". 

BRSCN.png

Blackburn og QPR står i dag begge med 39 poeng på tabellen, og QPR har en kamp mindre spilt.... :) 

U R´sss