Av STIAN KARLSEN

Januar
QPR gikk inn i 2013 med verst tenkelige utgangspunkt. Med 10 poeng på 20 kamper så var laget desidert sist i Premier League, og når Chelsea ventet på broen første nyttårsdag ventet alle en ny nedtur. Harry Redknapp var fremdeles fersk i managerstolen og alle hadde sett frem til at transfervinduet endelig skulle åpne. Årets kanskje største opptur kom nettopp mot Chelsea på bortebane den første dagen av det nye året.
Wright-Phillips gjorde målet som sørget for at vi vant 1-0!! Referatet fra kampen finner du her.

Det var tid for utskiftninger, men dessverre var det første som skjedde at Ryan Nelsen forsvant til trenerjobb i MLS og Toronto. Nelsen hadde vært en av få som hadde levert varene i første halvdel av sesongen.

Vi "vant" kampen om Loic Rémy og signerte ham midt i måneden. Han valgte oss fremfor Newcastle (eller var det pengene han valgte?). Inn mot tranfer deadline day kom det flere spillere, og når Christopher Samba vandret inn porten på Loftus Road så mente mange at QPR faktisk kunne ha en fair sjanse til å redde plassen. I tillegg raidet Redknapp gamleklubben Tottenham og hentet Jermaine Jenas og en relativt ukjent Andros Townsend. 

Det vi likevel husker best fra transfervinduet er da Peter Odemwingie møtte opp utenfor Loftus Road, uten å ha klarert dette med sin klubb WBA. Les mer om deadline-day her!

Ved inngangen til februar var laget kun 4 poeng bak sikker plass med sine 16 poeng. Det var en viss optimisme å spore.

Februar
Poengene uteble selv om troppen var forsterket. Etter 4-1 tap mot Swansea var det en etterlengtet pause. Den brukte QPR i Dubai og den endte angivelig i mange fuktige byturer. Miljøet i spillergruppen var mildt sagt splittet og Redknapp hadde mer enn nok med å holde bitene nogenlunde på plass.

Etter å ha tapt 0-2 for serieleder Manchester Utd. så gikk QPR inn i mars-måned med 17 poeng. 7 poeng opp til trygg plass. Mange ante allerede hvor denne veien bar.

Mars
Vi hadde kanskje mistet troen, men mot alle odds slo laget tilbake i begynnelsen av mars. Anført av en strålende Andros Townsend, og en kvalitetsspiss i Loic Rémy, løftet QPR seg og laget tok to trepoengere mot Southampton og Sunderland. Nå var det igjen kun fire poeng opp til sikker plass. Neste kamp var borte mot Aston Villa og vi spilte strålende i den første omgangen, dessverre raknet det da Villa utlignet rett før pause og matchen endte med 3-2 tap. Mange mener at det var avgjørende for at nedrykket ble et faktum i mai.

Ved utgangen av mars var QPR 7 poeng unna sikker plass og kun et lite mirakel kunne redde klubben fra nedrykk

April
Ikke nok med at vi slet sportslig, men i april skapte bekymringen over klubbens økonomi også hodebry etter at klubben lånte £15 mill., som i følge Fernandes skulle brukes i forbindelse med ny stadion.

På den positive siden ble også det nye treningsanlegget i Warren Farm politisk godkjent også denne måneden.

Etter 0-0 mot Reading 28 april var nedrykket et faktum for begge lagene, og vi glemmer neppe en smilende Bosingwa på vei til garderoben etter kampen. Det bildet oppsummerer på mange måter sesongen 2012/13 for QPR.

Mai
Det ble et pliktløp i sesongens siste kamper og vi tapte da også mot Arsenal, Newcastle og Liverpool før Premier League-eventyret var over for denne gang. Tankene var allerede langt inne i den neste sesongen.

Ryktene om spillere på vei ut florerte. Stephane Mbia spurte selv om et klubbskifte på Twitter(!), og vårt største salgspotensiale, Loic Rémy, ble arrestert for mistanke om voldtekt. Elendigheten ville ingen ende ta.

Juni
Det var ikke mer enn tid av veien før den neste sesongen som hadde seriestart allerde 3 august.
Mye av oppkjøringen ble lagt til Østerrike i tillegg til "vanlige" preseason-kamper i England.

Den første signeringen var på plass i slutten av juni. Danny Simpson kom fra Newcastle.

U R'sss